Opptøyer ved politihovedkvarter i Barcelona

Nye sammenstøt mellom demonstranter og politi brøt ut i Barcelona da folk demonstrerte for femte dag på rad mot fengslingen av katalanske politikere.

Flere hundre unge demonstranter samlet seg fredag kveld og omringet det nasjonale politiets hovedkvarter i Barcelona.

– Det har vært veldig skremmende. Det ser ut som en krigssone, forteller Dagsavisens journalist Hanne Mauno, som tilfeldigvis befinner seg i byen fredag kveld. Hotellet hun bor på ligger i samme gate som hovedpolitistasjonen i Barcelona, Via Laietana.

– Vi ble sendt til hotellet i to-tida og har ikke fått lov til å gå ut igjen. Glasset i inngangspartiet er knust. Vi trodde det skulle bli ille, men ikke SÅ ille, forteller Mauno.

Demonstrantene så ut til å ha kommet fra en roligere studentdemonstrasjon som ble avsluttet tidligere på dagen. De dekket ansiktene og beskyttet seg med rullebrett og motorsykkelhjelmer mens de kastet flasker, egg og maling mot politiet. De satte også fyr på søppelbeholdere.

Les også: – Catalonias ære står på spill

Opprørspoliti svarte med å skyte gummikuler og bruke køller. Politiet kjørte også fem politibiler opp og ned langs den brede gaten for å spre folkemengden.

Tre personer ble pågrepet, opplyste politiet fredag kveld.

Bare noen kvartaler unna deltok ifølge politiet 525.000 mennesker i en fredelig demonstrasjon mot at ni katalanske separatistledere mandag ble dømt til fengsel av Spanias høyesterett. Det har vært holdt demonstrasjoner hver dag siden dommen falt.

Les også: Katalanerne samlet til streik

(©NTB)