Oppsiktsvekkende løvebilder fra nasjonalpark etter korona: – Dette er uvanlig

Viltvoktere i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika fikk seg en naturopplevelse av de sjeldne.

Av Julie Vissgren - ABC Nyheter

Om det er ville dyr i gatene i Madrid eller en gjeterflokk som forsyner seg i hagene til folk i den walisiske byen llandudn, er en ting klart. Naturen ser ut til å klare seg helt fint på egenhånd, mens over halvparten av verdens befolkning befinner seg i karantene.

Det gjelder også løveflokken i den sørafrikanske nasjonalparken Kruger.

Les også: Dette landet erklærer seg fritt for koronasmitte. Og er et av verdens første til å gjøre det

På bildene, som nasjonalparken publiserte på Twitter, ser man løvene ligger avslappet langs bilveien, som normalt ville vært stappfull av biler med ivrige safariturister.

– Å ligge på veien midt på dagen er uvanlig, fordi det normalt ville vært trafikk som dytter dem tilbake i bushen, sier talsmann Isaac Phaahla til CNN.

Løvestammen på bildet holder normalt til i et område turistene ikke har tilgang til. Løver oppholder seg som regel på åpne sletter og savanner der det er lett å skjule seg.

Men etter at parken stengte 25. mars som følge av coronaviruset, har dyrene altså tatt over områder der vi mennesker normalt ville ha ferdes.

Og det ser ut til at løvene i parken ikke har noen grunn til å stresse med å komme seg tilbake til sitt normale habitat. Nylig annonserte nemlig den sørafrikanske presidenten Cyril Ramaphosa at han har utvidet tiltakene mot koronaviruset til ut april måned i første omgang.

Les også: Dyrene tar tilbake storbyens tomme gater

Saken ble først publisert hos ABC Nyheter