Ocasio-Cortez krever bedre smitteverntiltak

– 400-500 kongressmedlemmer fra alle landets hjørner møtes ukentlig. Det er fullstendig uakseptabelt at det ikke er sjekk av temperatur, testing eller registrering, tvitrer Demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez.

Den amerikanske kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez, ofte omtalt ved kallenavnet AOC, retter sterk kritikk mot måten de amerikanske kongressamlingene avholdes. 30-åringen mener at fraværet av smittevern og registrering gjør at enhver politisk samling har potensiale til å bli en farlig smittevei for koronaviruset.

– Jeg tror at hver samling er en potensiell superspreder, sier Ocasio-Cortez til New York Times etter at også senator Mike Lee testet positivt.

– Jevnlig testing er en god idé, så vi kan spore eventuell smitte, sier hun videre.

Les også: USAs politiske stjerneskudd vil påvirke Biden

Redd for å ta med smitte hjem

Ocasio-Cortez understreker viktigheten av hyppig testing for koronaviruset.

– Det er utrolig viktig at vi blir testet, om ikke hver dag, så i det minste hver tredje dag. Og når mer enn 400 medlemmer reiser med fly fra forskjellige deler av landet, bør vi ha en form for testing ved ankomst, eller i det minste ha en form for registrering, sier hun.

AOC er en av flere politikere som har reagert på manglende smittevern på politiske møter, etter at flere av de amerikanske kongressmedlemmene har testet positivt på korona den siste uken. Representant Rodney Davies fra Illinois mener ifølge New York times at det er en tragedie at et testsystem ikke har kommet på plass, og peker på usikkerheten på om de har med seg smitte hjem til lokalsamfunnene etter å ha vært i Washington.

Les også: Donald Trump om å avgi stemmer ved oppmøte: «Om Biden klarer det, kan alle klare det»

Håper på endringer

Ifølge nyhetsbyrået AP, har Ocasio-Cortez også sagt at hun håper at amerikanere kan holde større avstand til hverandre, etter at president Donald Trump ble smittet.

– Jeg håper også at de som ikke allerede tar ansiktsmasker seriøst, gjør det. Og at vi tar viruset mer på alvor.

Som nevnt har hun også uttalt seg på Twitter om temaet.

– 400-500 kongressmedlemmer fra alle landets hjørner møtes ukentlig. Det er fullstendig uakseptabelt at det ikke er noen sjekk av temperatur, testing eller registrering, skriver hun på sin Twitter-konto.

– Det er ingen rutiner, og så reiser vi alle sammen hjem. Det er farlig.