Verden

Obama ber Republikanere trekke Trump-støtte

Obama: – Fyren sier ting som ingen vil tolerere og godta, selv ikke om han søkte på en jobb på 7-Eleven.

Mange amerikanske toppolitikere har trukket sin støtte til Republikanernes presidentkandidat Donald Trump.

Nå ber president Barack Obama, som er Demokrat, toneangivende republikanere om å trekke sin støtte til Donald Trump.

På et valgkamparrangement til støtte for Hillary Clinton tiersdag sier han at det; «ikke gir mening å ta avstand fra Trumps kontroversielle utsagn og samtidig fortsette å støtte hans presidentkandidatur».

Trump har allerede omtalt dem som har trukket sin støtte, som illojale. Særlig har speaker i Representantenes hus, Paul Ryan, fått gjennomgå med karakteristikker som «svak og ineffektiv».

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Avstand

Under valgkampmøtet i Greensboro, North Carolina, var Obama undrende til hvordan kritikere av Trump fortsatt viol ha han som president.

Realiteten er at det er folk som sier; «vi er sterkt uenige, vi tar avstand… men vi gir fortsatt vår støtte». De mener han fortsatt bør bli president. Det gir ikke mening, sa Obama til publikum.

Obama kommenterte også de nå så omtalte lydopptakene av Trump hvor han snakket om å klå på kvinner og hvor lett det var for han å komme unna med det fordi han er kjent.

Diskvalifisert

Obama mener at dette ville diskvalifisert Trump fra selv det å jobbe i en kiosk.

–  Vi har en situasjon der fyren sier ting som ingen vil tolerere og godta, selv ikke om han søkte på en jobb på 7-Eleven, sa Obama.

Tusenvis ventet i mer enn seks timer på Obama og det innslag av protester fra publikum og Obama ble avbrutt flere ganger, melder BBC.

Valget avgjøres 8. november.

Mer fra Dagsavisen