"Gunner Richard Brown" i det australske forsvaret deltar i søket etter MH370. Søket har nå vart i 34 dager. FOTO: AUSTRALIAN DEFENCE FORCE/REUTERS/NTB SCANPIX

Nytt signal kan komme fra MH370

FLYFORSVINNING: En australsk fly har fanget opp et nytt signal som kan komme fra en av de svarte boksene på det savnede passasjerflyet i Indiahavet, opplyser australske myndigheter.

Signalet ble fanget opp i samme område vest for Australia der signaler ble oppdaget sist lørdag, melder Sky News.

Også natt til onsdag ble to signaler med flere minutters varighet, fanget opp. Det gir håp for at det savnede flyet kan bli funnet, og letemannskapene mener de er stadig nærmere å finne flyet.

– Når vi setter signalene sammen, gjør det oss veldig optimistiske. Vi nærmer oss stadig, sier William Marks, talsmann for den amerikanske maorienes sjuende flåte, som bistår i letingen.

Men tiden er knapp idet batteriene i de svarte boksene snart er i ferd med å dø ut. Batteriene har allerede vart i over en måned siden flyet forsvant 8. mars. Nå er det opprinnelige søkeområdet på 75.000 kvadratkilometer snevret inn til et område på 58.000 kvadratkilometer. Det er et havområde omtrent på størrelse med Kroatia.

– Forhåpentligvis varer signalene en dag eller to til, sier Marks.

Dog frykter letemannskapene at flyet kan ligge på 4.500 meters dyp. Til sammenligning lå Titanic på cirka 3.800 meters dyp – et skip som tok over 70 år å finne.

Søket etter det malaysiske flyet har vart i 34 dager.