Nye smitterekorder i Europa

Franske myndigheter registrerte lørdag 32.427 nye koronatilfeller. Det er igjen en ny smitterekord i landet. I Østerrike og Tyskland øker også smitten og begge land har nådd nye smitterekorder.

Totalt er det registrert 867.197 smittede i Frankrike siden pandemiens begynnelse.

Lørdag er det også registrert 89 nye dødsfall, og totalt har nå mistet 33.392 mistet livet med eller av covid-19 i Frankrike, ifølge Worldometers oversikt.

Fra lørdag kveld er Paris og en rekke andre franske byer underlagt et portforbud som gjelder fra klokka 21 og gjennom natten. Tiltaket skal etter planen være på plass i en måned, i et forsøk på å begrense den stadig økende smitten.

I koronakarantene?: Satt i karantene i 26 år (+)

Ny rekord i Østerrike

Den forrige rekorden ble satt torsdag, da det ble registrert 1.552 tilfeller av covid-19. Tallene har steget siden starten av september, da de lå på under 400 om dagen.

Regjeringen skal drøfte nye smitteverntiltak med representanter for de ni østerrikske provinsene mandag.

Nye smitteverntiltak ble innført i forrige måned, blant annet en begrensning på offentlige forsamlinger, et krav om servering ved bordene på barer og et påbud om munnbind i butikker. Det stanset imidlertid ikke trenden.

Lørdag ble det kjent at utenriksminister Alexander Schallenberg er smittet.

Les også: Smitte etter omstridt motefest i Oslo

7.344 nye tilfeller i Tyskland

Tyskland har satt smitterekord med 7.830 nye tilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste antallet siden koronapandemien rammet landet.

Døgnet før ble det påvist 7.344 nye smittetilfeller i Tyskland, viser tall fra Robert Koch Institute (RKI).

Den forrige smittetoppen i Tyskland var i mars da det på det meste ble registrert rundt 6.300 nye smittetilfeller i døgnet. Testkapasiteten har siden økt betraktelig.

356.387 har til nå fått påvist koronasmitte i Tyskland, der det har vært 9.767 koronarelaterte dødsfall. Det siste døgnet er det registrert 33 slike dødsfall. 

I koronakarantene? Her er Netflix-seriene du kan se nå