Ingen ble skadet i en kraftig eksplosjon utenfor et rettslokale i Malmø i Sverige natt til mandag. Eksplosjonen i Porslinsgatan forårsaket store materielle ødeleggelser. FOTO: JOHAN NILSSON/NTB SCANPIX

Ny bombefrykt i Malmø

SVERIGE: Lagmannsretten i Malmø ble evakuert mandag formiddag etter at en mistenkelig pakke ble funnet. Trusselen kom bare timer etter en eksplosjon utenfor en annen rettsbygning i byen.

Politiets bombeteknikere ble sendt til lagmannsretten og gatene i nærheten sperret av, melder Aftonbladet.

Også røykdykkere ble sendt til stedet.

Politiet kunne mandag formiddag ennå ikke si noe om det er en sammenheng mellom de to episodene.

Ingen personer kom til skade i eksplosjonen natt til mandag, men det ble materielle skader på bygningen. Den skjedde i 3-tiden natt utenfor en tingrettsbygning i Porslinsgatan i byen. Blant annet ble et solid sikkerhetsglass knust.

– Det må en kraftig eksplosjon til for at det skal gå i stykker, så dette var ikke fyrverkeri, sier vaktleder Hans Nilsson i Skåne-politiet til Aftonbladet.

Ingen personer er så langt pågrepet, og politiet har heller ingen mistenkte i forbindelse med saken.

Kan ha ønsket å skremme

– Vi har ikke noe konkret trusselbilde, men vi driver en aktiv virksomhet mot kriminelle miljøer gjennom Olivia-prosjektet, sier vaktlederen til nyhetsbyrået TT.

På grunn av prosjekter, er et av politiets spor at noen kan ha ønsket å skremme ansatte som jobber mot tunge kriminelle miljøer i Malmö, sier Nilsson til NRK.

Prosjektet startet for å bekjempe den alvorlige kriminaliteten og øke tryggheten i Malmø, der det i fjor var over 100 skyteepisoder.

Bygningen som er rammet av eksplosjonen huser blant annet kontorer for politiet, påtalemyndigheten og svensk økokrim.

– Dette påvirker ikke det daglige arbeidet for oss, men det er klart at det skaper en uro hos menneskene som arbeider her, sier Jenny Lindell ved Malmö statsadvokatembete.

Ser på overvåkingsbilder

Stedet er sperret av og politiets teknikere har gjort undersøkelser på stedet.

– Av og til skjer det slike angrep mot politiet, men takk og lov er det sjelden, sier Nilsson.

Politiet har gjort avhør av vitner og gått fra dør til dør. Videre utover mandagen vil de se på overvåkingsbildene de har fått inn for å se om det kan gi et nærmere signalement på hvem som står bak eksplosjonen, opplyser Nilsson til Sveriges Radio.