Verden

Nesten 150 antas omkommet

Nigerianske myndigheter antar at 147 passasjerer døde da et fly braste inn i et boligområde i Lagos.

Flyet styrtet inn i et bolighus med to etasjer kort tid etter avgang i ettermiddag, opplyser nigeriansk politi. Tykk, svart røyk veltet opp fra ulykkesstedet, og redningsarbeidere og flere hundre skuelystne strømmet til. Bilder fra stedet viser at flyet gikk opp i flammer og at bygningen var totalt rasert.

- Jeg tror ikke det er noen overlevende, sier lederen for det nigerianske luftfartsverket, Harold Demuren.

Han forteller at flyet, som tilhører Dana Air, var på vei fra Lagos til Nigerias hovedstad Abuja.

Mistet kontakten

Ifølge politiets talsmann Joseph Jaiyeoba styrtet flyet i bydelen Iju, hvor flesteparten av byens innbyggere bor. Ulykken skjedde like ved flyplassen.

- Det fløy lavt og lagde mye lyd i rundt fem minutter før det styrtet inn i boligområdet, sier en innbygger og legger til at flyet kort tid etter begynte å brenne kraftig.

Flyselskapet bekrefter at det var et av deres fly som styrtet, men det er fortsatt usikkert hva som skjedde.

- Vi mistet kontakten med luftfartøyet, sier talsperson for Dana Air, Tony Usidamen.

Det bor 15 millioner mennesker i Lagos, som er den største byen i Afrikas mest folkerike land.

Dårlig flysikkerhet

Dana Air blir ansett for å være et relativt trygt selskap. Det ble etablert i 2008 og har hatt opptil 27 daglige innenriksflyginger mellom blant annet Abuja, Calabar, Lagos, Port Harcourt og Uyo.

Men som i mange andre afrikanske land er flysikkerheten i Nigeria dårlig, selv om den de siste årene har blitt forbedret. Denne helgen har imidlertid vært skjebnesvanger for flysikkerheten.

Lørdag mistet ti mennesker mistet livet da et lastefly styrtet mot en minibuss ved flyplassen i Ghanas hovedstad Accra. Også dette flyet hadde tatt av fra Lagos.

Boeing 727-flyet fra det nigerianske selskapet Allied Air klarte ikke å stanse ved enden av rullebanen og kjørte gjennom muren og traff minibussen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen