Neste presidentdebatt i USA vil foregå via video – Trump nekter å delta

Den neste debatten mellom USAs president Donald Trump og Demokratenes kandidat Joe Biden vil foregå som et videomøte, men Trump nekter.

Saken er oppdatert

Det opplyste den amerikanske kommisjonen for presidentdebatter torsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kort tid etter opplyste Trump at han ikke kommer til å delta i noen videodebatt, melder AFP.

Ifølge Fox News ønsker ikke Trump å delta via video, fordi ha ikke liker formatet. Derimot skal han delta på sitt eget valgkampmøte samme dag.

Jeg vil ikke kaste bort tiden min, sier Trump.

Dette er ikke hva en debatt er. Jeg liker ikke formatet der du sitter foran en datamaskin og de kan kutte lyden når de vil, sa Trump på telefon til Fox News-showet Fox Business.

Jeg vant forrige debatt, jeg slo han lett, sa Trump videre.

Trump la til at «han hadde vunnet den neste også».

Han angrep også demokratenes visepresidentkandidat.

Kamala Harris er en kommunist som vil slippe voldtektsmenn inn i USA, hevdet Trump.

Trump karakteriserte også senatoren fra California som «dette monsteret» to ganger i løpet av intervjuet.

Trump kom med det voldsomme utfallet få timer etter at Harris hadde møtt hans egen visepresident Mike Pence til debatt.

– Hun ønsker å åpne grensene og slippe drapsmenn, mordere og voldtektsmenn inn i landet vårt, var en av påstandene som den amerikanske presidenten kom med under intervjuet.

Debatten mellom Trump og Biden skulle etter planen ha funnet sted i Miami neste torsdag. Istedenfor var planen at moderatoren og andre deltakere skulle være i Miami som planlagt, mens de to kandidatene skulle snakke fra andre steder.

Slik gikk det sist: Biden mot Trump: Amper debatt

President Donald Trump testet positivt for koronaviruset i forrige uke, mindre enn to døgn etter den første presidentdebatten i Cleveland, der han og Biden møttes ansikt til ansikt. Likevel har han sagt at han gleder seg til neste debatt, etter at han ble utskrevet fra sykehus etter bare noen dager.

Biden uttalte for sin del at debatten ikke burde finne sted så lenge presidenten er koronapositiv. Etter den første presidentdebatten tirsdag i forrige uke måtte også Biden teste seg flere ganger, til tross for at det var flere meters avstand mellom ham og Trump.

Det skal være tre debatter mellom de to presidentkandidatene. Etter kommende torsdags debatt skulle Trump og Biden møtes for siste gang 22. oktober i Nashville.

Visepresident Mike Pence og demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris møttes til debatt i Salt Lake City natt til torsdag.