De fire bak oppropet ønsker å være anonyme.

Nå ønsker franskmenn Obama som sin president

I mangel av en kandidat de tror på, har 43.000 franskmenn skrevet under på et opprop der de ønsker seg USAs tidligere president, Barack Obama som ny fransk president.

Franskmenn sliter med å gjenkjenne sine presidentkandidater. Men Obama, han kjenner de.

Frankrike er i gang med å velge sin president. Primærvalgene er over og det gjenstår 12 kandidater. New York Times rapporterte nylig at franskmenn flest sliter med å gjenkjenne mange av disse.

Med populistiske strømninger og stadig større frykt for islam, viser målinger at kandidatene Francois Fillon, som krever hardere lut mot kriminalitet og innvandring, og høyrenasjonalisten Marine Le Pen gjør det godt.

Dette på tross av skandaler og mistanke om pengesnusk, skriver Fox News, som også rapporterer om oppropet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

42.000

I mangel av en kandidat de tror på, har nå hele 43.000 franskmenn skrevet under på et opprop der de ønsker seg USAs tidligere president, Barack Obama som ny fransk president.

Som amerikaner er dette ikke mulig, men det hindrer ikke oppropet. Der i gården heter det «oui on peut», fransk for «yes we can».

Det er ikke en eneste mann eller kvinne vi kan kjenne oss igjen i, en vi vil stemme på og kjempe for uten å tvile. En som samler folket og har en sterk aura, sier en av dem bak oppropet til New York Times.

Les også: Anklager mot Fillons kone kan endre alt

Spøk

Ideen ble unnfanget som en spøk, sier mannen som bare vil kalles Antoine.

Han tror på suksess i antalle underskrifter. Målet er å samle en million underskrifter innen 15. mars.

Første runde i valget holdes 23. april. 7. mai holdes den andre. Målinger viser at høyrenasjonalisten Marine Le Pen ligger an til å få flest stemmer i første runde.

Dog ser det ut til at hun blir slått i mai av sentrumskandidaten Emmanuel Macron.

En talsmann for Obama har avslått å kommentere oppropet.