Mirakuløs landing i Iran: Passasjerfly krasjlandet og skled ut på motorvei - alle overlevde

Et fly fra Caspian Airlines havarerte i forbindelse med landing i Iran, og skled ut på en motorvei. At samtlige 135 passasjerer om bord kunne gå tilsynelatende uskadd ut fra flyet omtales som et mirakel.

Av Magnus Fossen - ABC Nyheter

Hendelsen skjedde ved flyplassen i Bandar-e Mahshahr i Iran ved grensen til Irak og Kuwait mandag morgen. Caspian Airlines-flyet kom fra hovedstaden Teheran og ulykken skal ha skjedd i forbindelse med landingen klokken 07:50 lokal tid.

Bilder fra stedet viser at flyets understell har knekt sammen og flyet endte opp med å stoppe på tvers av en motorvei, som går like sør for rullebanen.

Les også: Fly havnet i gresshoppesverm - måtte snu

Ifølge nyhetsbyrået Mehr skal samtlige 135 passasjerer om bord ha kommet fra den dramatiske hendelsen uten større skader. Bilder fra stedet viser passasjerer som hjelper hverandre ut av flyet. Nødetatene kom raskt til stedet og sprayet vann på flyet for å hindre antennelse.

Flere medier omtaler det som et mirakel at ingen liv gikk tapt etter hendelsen.

Flyet er av typen McDonnell Douglas MD-83 og dette flyet var 25 år gammelt. Årsaken til havariet skal etterforskes, men nyhetsbyrået sier de foreløpige rapportene tyder på at flyet fikk tekniske problemer ved landing.

Les også: Iran bekrefter at fly ble truffet av to missiler

Caspian Airlines er et iransk flyselskap med hovedkontor i Teheran. Sist flyselskapet var involvert i en alvorlig ulykke var i 2009 da et passasjerfly krasjet utenfor byen Qazvin nordvest i Iran og samtlige 153 passasjerer og 15 ansatte om bord omkom.

Generelt har Iran store utfordringer med en svært gammel flyflåte for sine nasjonale flyselskaper. Som følge av sanksjonene mot landet, får de ikke lov til å kjøpe inn nye fly fra verken amerikanske Boeing eller europeiske Airbus.

Les også: Iran avviser ikke videre forhandlinger med USA

Saken ble først publisert hos ABC Nyheter