Verden

Migranter på Ocean Viking får gå i land i Italia

82 mennesker på det norske redningsskipet Ocean Viking får lov til å gå i land i Italia, ifølge hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser (MSF).

De 82 personene som er reddet i Middelhavet, vil snart bli satt i land på Lampedusa, skriver organisasjonen på Twitter lørdag morgen.

Italienske myndigheter har lenge nektet Ocean Viking og andre redningsskip å anløpe italienske havner. Landet fikk ny regjering i forrige uke, og nå har det italienske innenriksdepartementet tillatt at Ocean Viking setter folk i land på øya Lampedusa.

Det vurderes om skipet skal få gå til havn, eller om personene om bord skal fraktes i land med båter som tilhører den italienske kystvakten, ifølge nyhetsbyrået ANSA.

Ocean Viking seiler med norsk flagg og driftes av MSF og organisasjonen SOS Méditerranée. En høygravid kvinne ble evakuert fra skipet for få dager siden.

I forrige måned reddet MSF og SOS Méditerranée 356 personer, blant dem over 100 mindreårige, fra synkende båter utenfor kysten av Libya. De fikk til slutt gå i land på Malta.

Mer fra Dagsavisen