– Michael Jackson likte at du lente deg fram og spredte rumpeballene

Michael Jackson likte å tilfredsstille seg selv og få sine brystvorter massert, mens han fikk sine ofre til å lene seg framover, hevder hans anklagere i en ny dokumentarfilm.

 

«Leaving neverland» kommer til Norge. Dokumentarfilmen hvor to menn står fram med påstander om at popstjernen Michael Jackson misbrukte dem som barn, sendes på NRK søndag 10. mars. Den morgenen legges den også ut på strømmetjenesten NRK TV, skriver NRK.

Den fire timer lange filmen er delt i to episoder og hadde premiere på filmfestivalen Sundance i januar.

Misbruk

Wade Robson og James Safechuck hevder begge at de ble misbrukt av Michael Jackson som barn. Og det de begge beskriver virker å være ganske like hendelser, skriver Daily Mirror.

I dokumentaren «Leaving Neverland» skildrer de to i dag voksne mennene overgrepene de hevder popkongen begikk mot dem da de var 7 og 10 år gamle. Reed har tidligere slått tilbake mot Jackson-familien og forvalterne av boets påstander om at filmen «Leaving Neverland» er «et tabloid karakterdrap». Begge hevder at de påståtte seksuelle overgrepene startet med berøring etterfulgt av av gjensidig onani og oralsex.

Noe Jackson gjorde, hevder de, var å onanere og gni brystvortene, mens guttene bøyde seg framover på alle fire og eksponerte anus.

– Michael likte at du lente deg fram og spredte rumpeballene, mens han onanerte, forklarer det ene påståtte offeret James Safechuck, i dokumentaren «Leaving Neverland», som vises på HBO til uken.

Wade Robson, som møtte Jackson etter å ha vunnet en dansekonkurranse som en Michael Jackson-imitator, hevder i filmen at Jackson overtalte ham til å utføre oralsex.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Saksøkes

Boet til Michael Jackson saksøker HBO for dokumentaren om to menn som hevder popstjernen misbrukte dem seksuelt da de var gutter, skriver NTB.

HBO skal vise den kontroversielle dokumentaren «Leaving Neverland» 3. og 4. mars. Den avdøde popstjernens familie har flere ganger gått ut mot filmskaper Dan Reed, Channel 4 og HBO fordi den ikke har fått komme til orde i filmen. Det har ikke ført fram.

I søksmålet som nå er tatt ut heter det at HBO bryter en kontrakt fra 1992 der TV-kanalen fikk rettigheter til å vise en av Jacksons konserter. I kontrakten står det at HBO får vise «Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour» og at HBO ikke skal uttale seg nedsettende om Jackson på noe tidspunkt i framtiden.

Direkte avtalebrudd

Ifølge søksmålet fra retten i Los Angeles torsdag gjør HBO seg skyldig i kontraktsbrudd ved å være medprodusent av filmen og å sende den på lufta. Dokumentaren indikerer at Jackson begikk seksuelle overgrep mot barn på den samme turneen som konserten omtalt i kontrakten.

– Det er vanskelig å forestille seg et mer direkte brudd på klausulen om ikke-nedsettende omtale, heter det i søksmålet.

Saksøkerne ber retten beordre mekling og anfører at krav om erstatning kan bli på over 100 millioner dollar.

– Michael Jackson er uskyldig. Punktum, står det videre.

Her fra en konsert i München i 1992.
Foto: NTB Scanpix
Michael Jackson under en konsert i München i 1992. FOTO: NTB Scanpix

Uendret plan

HBO har ikke kommentert søksmålet utover en pressemelding der det heter at kanalen ikke endrer sine sendeplaner for dokumentaren.

– Dan Reed er en prisvinnende filmskaper som har nøye dokumentert disse overlevendes beskrivelser. Folk burde vente med å dømme til de har sett filmen, skriver HBO.

Reed sier filmen er «en historie om seksuelt misbruk, hvordan seksuelt misbruk skjer, og hvilke konsekvenser det fører til senere i livet».

– Jeg karakteriserte ikke Jackson i det hele tatt, sier Reed.

TV-kanalene hevder de har fulgt riktige tilsvarsprosedyrer siden filmen inkluderer arkivopptak av Jacksons egen avvisning av anklagene.

Filmen hadde premiere i januar på filmfestivalen Sundance, der Reed, Robson og Safechuck fikk stående ovasjoner. Den fire timer lange dokumentaren skal også vises i to omganger på Channel 4 den 6. og 7. mars.

Les også: Michael Jackson, popkonge og pedofilianklaget