Nyheter

Medier: Afghanistan-samtaler skal holdes i Oslo

Samtaler mellom Taliban og Afghanistans regjering skal trolig begynne i Oslo 10. mars, ifølge flere internasjonale nyhetsbyråer.

Både nyhetsbyråene AFP og DPA viser til amerikanske kilder som sier samtalene trolig innledes i den norske hovedstaden denne dagen. Også det amerikanske nyhetsbyrået AP skriver at det er dette som er planen.

Disse opplysningene er imidlertid ikke bekreftet av norske myndigheter.

– Norge følger fredsprosessen tett

Kommunikasjonsrådgiver Ane Lunde Haavardsdatter i Utenriksdepartementet sier at norske myndigheter ikke er kjent med om det er tatt noen beslutning om hvor de mellomafghanske forhandlingene skal finne sted.

– Norge følger fredsprosessen tett, og partene er kjent med at vi er klar til å bidra dersom partene finner at vårt bidrag vil være nyttig i deres prosess, sier hun til NTB.

Les også: Gresk kilde: Nesten 10.000 migranter er stanset ved grensa

Fredsavtale

Samtaler mellom Taliban og Afghanistans regjering har lenge vært et siktemål etter signeringen av en fredsavtale mellom Taliban og USA. Denne avtalen ble undertegnet lørdag.

Norge er lenge blitt nevnt som en mulig tilrettelegger for slike samtaler.

Allerede i fjor sommer skrev nyhetsbyrået AP at Norge forberedte seg på å tilrettelegge for samtaler mellom Taliban og den afghanske regjeringen. Utenriksdepartementet ønsket da ikke å kommentere en mulig norsk rolle. (NTB)

Mer fra Dagsavisen