Soldater holder vakt lørdag rundt området hvor en massegrav ble funnet i utkanten av byen Iguala i Mexico. FOTO: JORGE DAN LOPEZ/NTB SCANPIX

Massegrav funnet i Mexico

Myndighetene i Mexico undersøker om likene i en massegrav som er funnet sør i landet, er de 43 studentene som er savnet etter at politifolk åpnet ild forrige uke.

Gravene ble funnet lørdag på en høyde utenfor Iguala i delstaten Guerrero, samme by som de savnede studentene sist ble sett.

Det var for litt over en uke siden at politifolk i byen skjøt mot busser som var blitt kapret av en gruppe lærerstudenter. Tre studenter ble drept, og øyenvitner så en rekke personer som ble kjørt av gårde i politibiler. Fortsatt er 43 av studentene savnet.

Førstestatsadvokat Inaky Blanco i Guerrero vil ikke si hvor mange lik som ble funnet i massegraven rundt 200 kilometer sør for Mexico City.

– Vi kan fortsatt ikke si noe om det eksakte antall lik. Vi arbeider fremdeles på stedet, sa Blanco på en pressekonferanse.

Minst 15 lik gravd opp

To politibetjenter på funnstedet sier imidlertid til nyhetsbyrået AFP at minst 15 lik er blitt gravd opp. Området er blitt sperret av og bevoktes av en rekke soldater og politifolk.

En tjenestemann fra den nasjonale menneskerettighetskommisjonen sier at seks hull i bakken ble funnet på en bratt høyde hvor det trolig ikke er mulig å komme til med bil.

Gravene ble funnet etter at noen av 30 av de pågrepne i saken fortalte myndighetene om hvor de befant seg, opplyser Blanco.

Politibetjenter pågrepet

De pågrepne inkluderer 22 politibetjenter og gjengmedlemmer. Polititjenestemennene er også pågrepet i forbindelse med en annen skyteepisode som også førte til at tre personer ble drept.

Ifølge Blanco har etterforskere fått bekreftet mistankene om at den kriminelle organisasjonen Guerreros Unidos var involvert i forbrytelsene forrige uke, og at lokale polititjenestemenn har tilknytning til banden.

Myndighetene har også utlyst en arrestordre på borgermesteren i Iguala, som har flyktet.

Dersom studentene er i gravene, vil det være en av de verste massakrene i Mexico siden krigen mot narkotika ble intensivert i 2006 og så langt har krevd rundt 80.000 liv. (NTB)