Maduro advarer mot borgerkrig i Venezuela

Bare timer før Nicolás Maduro enten må utlyse nyvalg eller miste enda mer internasjonal støtte, advarer den venezuelanske lederen mot borgerkrig.

Sju EU-land har gitt Maduro frist til søndag med å utskrive nyvalg. Hvis ikke det skjer, truer landene med å anerkjenne Juan Guaidó som president, slik USA og mange andre stater har gjort.

Ingen kan si sikkert hvor stor risikoen er for borgerkrig, fremholder Maduro overfor kringkasteren La Sexta i et intervju som skal sendes søndag. Utdrag fra intervjuet ble offentliggjort tidligere samme dag.

Les også: – Nå vender også flere fattige seg vekk fra Maduro

– Aggressive imperialister

– Alt handler om graden av galskap og aggressivitet blant de nordlige imperialistene og deres vestlige allierte, sier Maduro, med henvisning til USA.

– Vi ønsker ganske enkelt å bo i landet vårt og ber om at ingen blander seg inn i våre indre anliggender. Og vi forbereder oss på å forsvare landet vårt, sier han, og legger til at ansatte i fabrikker og studenter forbereder seg på kamp.

Når journalisten under intervjuet sier Maduros budskap gjør ham redd, svarer den hardt pressede lederen:

– Virkelig? Dette skremmer ikke meg.

Godtar ikke ultimatum

Når det gjelder tidsfristen fra EU, slår Maduro fast at han ikke godtar et slikt ultimatum fra noen.

Nicolás Maduro vant i mai Venezuelas presidentvalg, som ifølge observatører var udemokratisk. Han har styrt Venezuela inn i en økonomisk katastrofe som har fått millioner av venezuelanere til å flykte utenlands for å unnslippe hyperinflasjon og mangel på mat og medisiner.

Juan Guaidó er opposisjonsleder og leder for Venezuelas nasjonalforsamling, og han har erklært seg selv som midlertidig president. (NTB)

Les også: Slik vil USA presse Venezuelas Maduro