Verden

Må overbevise de yngste og eldste

Jakten på nye velgere har for lengst begynt for Labour. Jeremy Corbyn må inspirere til en ny start når han taler til landsmøtet i dag.

Det er alltid knyttet store forventninger til partilederens tale, og sjelden har oppmerksomheten vært større enn denne gang. Mange har stilt spørsmål ved om Corbyn kan trekke nok velgere.

– Corbyn kan definitivt få oss på veien tilbake, sier Liam Byrne, et av medlemmene av «Red Shift»-gruppen som har laget et veikart tilbake til å vinne et flertall av velgerne i England. Tapet av valgkretser i England var, i tillegg til stortapet i Skottland, årsaken til at Labour likevel ikke klarte å ta makten ved valget i Storbritannia i mai.

LES OGSÅ: Klart for kamp om atomvåpen

Mistet de eldre

Selvransakelsen er i gang for fullt i Labour etter valgtapet, og gruppen har reist rundt omkring i England for å snakke med velgerne. Dette er noen av anbefalingene gruppen kommer med til partiet under Corbyn:

Varemerket må repareres og troverdigheten på økonomi må styrkes. Partiet må dessuten nå ut til både den aller yngste og den eldste gruppen av velgere.

66-årige Jeremy Corbyn har trukket store mengder ungdom på venstresiden. Han har frontet en fjerning av studieavgiftene og sosial boligbygging som kan få ungdom inn på boligmarkedet.

Men partiet advares mot å glemme velgerne som er på Corbyns egen alder: Labour tapte mange eldre velgere ved forrige valg, ifølge en studie fra Ipsos-Mori etter valget.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Byparti?

Også utenfor byene må Labour ta i et tak. Labour har tradisjonelt stor støtte i store deler av blant annet London, men ellers ser det verre ut.

– Utenfor noen urbane sentra er Labour i en tilstand av politisk forfall, konkluderer Jon Cruddas, som skrev Labours valgkampmanifest før valget og har studert årsakene til valgtapet i mai, ifølge The Independent.

LES OGSÅ: Slik vil Corbyn endre politikken

Mer fra Dagsavisen