Det er sterke følelser i sving i både ja- og nei-leiren, to dager før folkeavstemningen om uavhengighet for Skottland. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

Lover skottene mer makt

AVSTEMNING: Lederne for de tre store partiene i Storbritannia lover å gi skottene mer penger og makt dersom de blir værende i unionen.

To dager før folkeavstemningen om skotsk uavhengighet, går statsminister David Cameron fra det konservative partiet, visestatsminister Nick Clegg fra Liberaldemokratene og Labour-leder Ed Miliband ut i et felles brev i den skotske avisen The Daily Record med bønn om å la Skottland bli værende i unionen.

På førstesiden av avisen har de tre undertegnet et løfte om å bevilge mer statlige midler til Skottland slik at skottene skal få mer rådighet over blant annet helsesystemet og andre velferdsordninger.

– Folk ønsker forandring, skriver de tre partilederne i brevet.

– Å stemme nei vil føre til raskere, tryggere og bedre forandring enn en løsrivelse, skriver de videre.

Skottlands førsteminister og leder for ja-bevegelsen, Alex Salmond, sier løftet fra Cameron, Miliband og Clegg ikke er noe annet enn et desperat framstøt uten reelt innhold.

– Det er ikke nok til å overtale skottene til å avstå fra muligheten til å bestemme over sin egen framtid, sier han.

Folkeavstemningen i Skottland holdes på torsdag, og de siste meningsmålingene tyder på et jevnt løp, men med et lite forsprang for nei-siden.