Verden

London-borgermester ønsker ikke Trump velkommen

Khan: – Det er mange ting med Trump som er galt.

Amerikanerens president Donald Trump har allerede lagt seg ut med Londons befolkning med sine Twitter-utspill etter  terroranslaget i London der sju ble drept og 48 skadet.

Sadiq Khan, Londons borgermester, sier i et intervju med Channel 4 at Trump ikke er så veldig velkommen i byen hans. På spørsmål om Trump-besøket bør avlyses, svarte Khan:
–  Vi vil ikke rulle ut noen rød løper for USAs president, om hans politikk fortsatt går mot alt vi står for, sa Khan.

Les også: Trump angriper igjen Londons borgermester

Spesielt forhold

«Minst sju mennesker er døde og 48 er såret i et terrorangrep og Londons borgermester sier at «det ikke er grunn til uro!», skrev den amerikanske presidenten om terroranslaget i London, i en Twitter-melding.
Utspillet fra Trump kom altså etter at Khan hadde sagt til Londons innbyggere at «det ikke er grunn til å være bekymret over økt politinærvær i dagene som kommer».

Trump tok dermed Khans ord ut av sammenheng.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Intervju

Under intervjuet med Channel 4 forklarte Khan at USA og Storbritannia er nære allierte og har et spesielt forhold.
–  Når du har et spesielt  forhold er det ikke noe annerledes enn når du har en god kompis. Du står ved dem i stormende tider, men du påpeker det når de tar feil. Og det er mange ting med Trump som er galt, sa Khan ifølge Fox News.

I en uttalelse sendt fra Khans kontor søndag ettermiddag, het det at «Londons borgermester har viktigere ting å gjøre enn å svare på Trumps feilinformerte tweet som med hensikt tar hans (Khans, red.anm.) oppfordringer til London-boerne ut av sammenheng».

Mer fra Dagsavisen