En hjemløs i Bucuresti i Romania har lett gjennom søppelcontainere for å finne noe han kan bruke. Myndighetene i landet leter nå etter hjemløse for å gi dem losji så de ikke fryser ihjel i kulda som har rammet store deler av Europa. I Romania har 14 mennesker frosset ihjel.

Kulda dreper i Europa

Over hundre mennesker er til nå omkommet i kulda som herjer i Europa. Røde Kors er svært bekymret for de tusenvis av hjemløse

WARSZAWA:Ni personer døde i Polen natt til torsdag da temperaturen sank helt ned til 32 minusgrader sørvest i landet. Det betyr at nesten 30 mennesker har omkommet i kuldebølgen i landet den siste uka, ifølge polsk politi.

I Ukraina har flere tusen mennesker måttet søkt ly for å unngå kulden som, ifølge departementet for krisesituasjoner, har tatt livet av 63 personer.

Ytterligere 30 mennesker har frosset i hjel i andre østeuropeiske land.
Hjemløse
– Kulden rammer spesielt uventet siden det har vært en mild vinter så langt. Mange, og særlig hjemløse, har ikke de nødvendige forutsetninger til å forberede seg til slik ekstrem kulde, sier generalsekretær i Norges Røde Kors, Åsne Havnelid.
Hun påpeker at det er blitt flere hjemløse i Europa som følge av den økonomiske krisen.
– I Hviterussland mottar sykehusene stadig flere pasienter som er preget av kulden. Mange er nedkjølte og lider av frostskader, sier Havnelid.
I Ukraina har myndighetene satt opp 1.500 vintertelt for at hjemløse og andre som trenger det, har et sted å være.
– Hittil er det registrert over 7.000 besøk i disse vinterteltene, forteller generalsekretæren.
Togproblemer
Kulden har også skapt store problemer for reisende i Italia. Det har vært så kaldt at kabler og bremser på togene fryser fast.
Natt til torsdag ble over 600 mennesker sperret inne i et tog uten varme og vann ved fjellkjeden Appenninene. Ytterligere to tog ble svært forsinket, og flere titalls avganger ble innstilt i Piemonte-regionen.
Meteorologer melder at denne uken blir den kaldeste Italia har opplevd på 27 år.