Kraftig jordskjelv i Mexico

Et kraftig jordskjelv rammet tirsdag sørvestkysten av Mexico. I Mexico by strømmet tusener av mennesker ut i gatene da bygninger svaiet som følge av skjelvet.

Skjelvet, som hadde en styrke på 7,4, hadde sitt episenter i nærheten av feriebyen Huatulco i delstaten Oaxaca. Det kunne kjennes i hele det sørlige og sentrale Mexico og i Guatemala.

En person mistet livet og en annen ble skadd da bilen deres ble tatt av et jordskred etter skjelvet i nærheten av Huatulco.

I byen Oaxaca ble flere bygninger skadd, blant dem et sykehus, og strømmen gikk i hele delstaten kort etter skjelvet, som inntraff klokka halv elleve på formiddagen.

I Mexico by, 700 kilometer fra episenteret, er det bare meldt om noen knuste vinduer og veltede murer, men en time etter skjelvet var det fortsatt folk i gatene som ikke turde gå inn igjen.

Amerikanske myndigheter sendte ut tsunamivarsel for stillehavskysten fra Mexico gjennom Mellom-Amerika til Ecuador etter skjelvet. I Mexico advares det mot opp til tre meter høye bølger.