Kong Vinter stoppet Amtrak-tog i USA

183 passasjerer fikk for alvor kjenne værgudene på kroppen på et tog fra Seattle til Los Angeles. Et stykke ut på reisen ble det bom stopp på grunn av snø. Så begynte ventetiden.

Et rekordstort snøfall fanget et tog fra Seattle til Los Angeles i godt over 30 timer i staten Oregon, USA, skriver CNN.

Toget fikk bråstopp i Oregon søndag ettermiddag lokal tid. Etter 36 timer på samme sted, begynte toget å bevege seg, men måtte stanse på nytt etter kort tid. Et stort tre hadde falt ned og sperret skinnene. Togselskapet Amtrak håper toget skal komme seg til Euguene, Oregon senere tirsdag. Et lokomotiv fra Union Pacific skal nå ha begynt å taue toget mot Eugene, ifølge CNNs live-oppdatering.

Saken fortsetter under bildet

Skjermdump: CNN/Google

 

Holder motet oppe

Ingen av passasjerene skal ha pådratt seg skader som følge av den ufrivillige stansen. Folk har prøvd å holde motet oppe om bord.

– Noen har spilt kort med hverandre, noen har danset i vognene. En tenåring spilte ukulele for å få ungene til å sove, sier passasjeren Rebekah Dodson til CNN.

Hun påpeker likevel at opplevelsen har vært stressende. Passasjerene har ikke kunnet gjøre annet enn å vente. Noen Los Angeles-studenter fikk «panikk» fordi de fryktet å ikke nå fram til viktige skoleærender, opplyser hun.

Les også: Stoppet enorm vodka-last på vei til Kim Jong-un

Må ikke betale

En talsmann for togselskapet, Marc Magliari, forklarer at snøfall sørget for at sporet ble blokkert. Både snø og trær har skylden.

– På grunn av dårlige værforhold har det ikke vært mulig å ordne alternativ, trygg transport for passasjerene. Vi jobber aktivt for å rydde sporet, opplyste han overfor CNN tidligere tirsdag.

På Twitter hevdet noen at passasjerne selv har måttet betale for mat og drikke om bord.

– Det stemmer ikke. Vi gjør alt i vår makt for å sørge for at passasjerene har det komfortabelt, meldte Amtrak selv på Twitter, ifølge CNN.

Les også: Rive denne? Det må være fake news, trodde franske «NRK» (DA+)