Komitéleder om Ukraina-samtalen: – Trumps alvorligste overtramp til nå

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus sier Trumps samtale med Ukrainas president utgjør et vektig bevis i en riksrettsprosess.

Onsdag friga Det hvite hus som varslet utskriften av en mye omtalt telefonsamtale mellom USAs president Donald Trump og den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj. I samtalen kommer det fram at Trump ville få presidenten til å samarbeide med Rudy Giuliani og USAs justisminister William Barr slik at det kunne innledes en etterforskning av Joe Biden.

Biden er USAs tidligere visepresident og en av favorittene til å bli Trumps hovedmotstander i presidentvalget neste år.

Etterretningskomiteens leder, demokraten Adam Schiff, går i et CNN-intervju hardt ut mot Trump etter at utskriftene av samtalen ble offentliggjort.

Les også: Trump forsøkte å få i gang en etterforskning av rivalen Joe Biden

– Det er helt klart nok til å formelt starte en riksrettsprosess. Og når alt kommer til alt, kan det være nok til å stille presidenten for riksrett. Men vi må få alle fakta på bordet først, sa han.

Det var en ansatt i amerikansk etterretning som slo alarm om samtalen mellom Trump og Zelenskyj.

Schiff har ved tidligere anledninger vært avventende til å støtte en riksrettsprosess mot Trump, også da en rekke av hans kolleger ville innlede en slik prosess knyttet til Robert Muellers Russland-rapport, skriver kanalen. Den pågående Ukraina-saken har fått ham til å endre mening.

– Det overbeviste meg om å gå den veien, og jeg har vært dypt avventende, men jeg tror ikke han har gitt oss noe valg, sier han.

Lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, kunngjorde tirsdag at riksrettsprosessen nå innledes.