ILLUSTRASJONSBILDE: NTB scanpix

Knivmann skutt i Paris

En mann ble skutt og drept av politiet da han forsøkte å ta seg inn på en politistasjon i Paris. Mannen var bevæpnet med en kniv og hadde også et falsk bombebelte på seg.

 

Episoden skjedde ved en politistasjon i Paris' 18. arrondissement nord i byen torsdag, samme dag som Frankrike markerte ettårsdagen for terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo.

Ifølge politikilder ropte mannen «Allahu akbar» (Gud er stor) idet han forsøkte å ta seg inn på politistasjonen. Han var bevæpnet med en kniv, og ifølge en talsmann for det franske innenriksdepartementet var han også iført noe som så ut til å være et bombebelte. Bombebeltet var imidlertid falskt, opplyser talsmannen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Et øyenvitne forteller til nyhetsbyrået AFP at han hørte to-tre skudd. Knivmannens identitet er ennå ikke kjent.

Den franske hovedstaden er i helspenn torsdag i forbindelse med ettårsdagen for Charlie Hebdo-angrepet. Tolv mennesker ble drept inne i satiremagasinets redaksjonslokaler mens en politimann ble drept da gjerningsmennene flyktet fra åstedet. To dager senere ble fire mennesker drept i et angrep på et jødisk supermarked i Paris. (NTB)