Verden

Kjemper om Kobani

Den viktige grensebyen Kobani er igjen blitt inntatt av soldater fra opprørsgruppen IS.

Opprørsgruppen IS har innledet en voldsom offensiv mot den kurdiske grensebyen Kobani, også kjent som Ayn al-Arab. Minst 20 sivile er drept.

Kobani blir sett på som en symbolsk viktig by i kampen mot IS, og feiringen var stor da kurdiske styrker klarte å gjenvinne kontrollen over byen i januar i år, ved hjelp av amerikanske luftangrep.

Nå står Kobani igjen i fare for å bli tatt over av ekstremistgruppa som kaller seg Den islamske stat (IS). I går startet de en voldsom offensiv mot byen, som ligger på grensa mellom Syria og Tyrkia.

LES OGSÅ: IS-hovedbase trues

Storoffensiv

De siste to ukene har IS gått på en rekke tap mot kurdiske styrker som har nærmet seg opprørsgruppens viktigste hovedkvarter og maktbase, byen Raqqa.

Natt til i går startet motoffensiven, da opprørsstyrker gikk inn i Kobani. En kilde i den kurdiske YPG-militsen forteller at IS-styrkene har gått til angrep fra tre sider av Kobani. Torsdag morgen og formiddag gikk to bilbomber av i byen. Den første av bombene gikk av nær en grenseovergang til Tyrkia.

– Etterpå oppsto det voldsomme kamper i sentrum av byen. Flere døde ligger i gatene, sa Rami Abdulrahman, leder for Syrian Observatory for Human rights (SOHR) ifølge NTB.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Harde kamper

Ifølge Abdulrahman har IS også inntatt den syriske byen Hasaka nordøst i landet.

Minst 30 soldater lojale mot president Bashar al-Assad og 20 opprørere ble drept i kampene, ifølge SOHR.

Disse opplysningene benektes av syriske militærkilder.

IS-opprørere har jaget ut innbyggerne i distriktet al-Nashwa, og det pågår kraftige kamper i området, ifølge statlig TV. Hasaka er delt i soner, der noen er kontrollert av kurdere og andre kontroll.

Mer fra Dagsavisen