Kina bekrefter flere virusdødsfall – nå bygger de nytt sykehus for viruspasienter

Til nå har 26 personer mistet livet som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og 830 sykdomstilfeller er påvist, bekrefter kinesiske myndigheter.

Den nasjonale helsekommisjonen opplyser også at 1.072 mistenkte tilfeller av virussmitte blir undersøkt.

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked i Wuhan.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære en global helsekrise som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset.

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus opplyste torsdag at det så langt heller ikke er funnet bevis for at viruset har smittet mellom mennesker utenfor Kina.

Les også: WHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise

Nytt sykehus

For å behandle pasienter som er smittet av coronaviruset, planlegger Kina å bygge et sykehus på ti dager, opplyser statlige medier.

Sykehuset skal bygges i sentrum av Wuhan, byen der viruset først ble oppdaget. Bygget skal oppføres med ferdigbyggede deler.

Sykehuset forventes å være i bruk innen 3. februar og lages for å kunne behandle et økende antall pasienter som er smittet av lungeviruset. Sykehuset vil ha 1.000 sengeplasser fordelt på 25.000 kvadratmeter, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Også fra Kina

Det nye coronaviruset hører til samme familie som lungeviruset sars, som tok livet av 800 verden over i 2002 og 2003. Det viruset spredde seg også fra Kina.

Så langt er det meldt om virussmitte i Japan, Filippinene, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Singapore, USA og i Hongkong og Macau.

En indisk sykepleier i Saudi-Arabia som har fått påvist coronavirus, er smittet med en annen type enn det som kommer fra Kina.

Les også: Frykter spredning av lungevirus foran kinesisk feiring

Reiserestriksjoner i 13 byer

Kinesiske myndigheter har innført reiserestriksjoner i 13 byer for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Tiltakene berører nå 41 millioner mennesker.

Det er innført reiserestriksjoner i flere byer i Hubei-provinsen i det sentrale Kina.

Det var i Hubei-provinsen at viruset først ble oppdaget.

Fredag ble det også kjent at Disneyland i Shanghai holder stengt i helgen for å forhindre spredning.

Myndighetene håper at isoleringstiltakene vil begrense ytterligere spredning, særlig i forbindelse med at flere hundre tusen reisende er ventet i forbindelse med helgens nyttårsfeiring.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære en global helsekrise som følge av utbruddet.