Rundt 3000 brannmenn kjemper mot flammene sørøst i Australia. Nærmere 60 skogbranner herjer i delstaten New South Wales. FOTO: JOHN DONEGAN/REUTERS/NTB SCANPIX

Kamp mot flammene

SKOGBRANNER: Brannmannskaper i Australia kjemper fortsatt mot de mange skogbrannene som herjer landet, og har fått flere av dem under kontroll.

Men faren er langt fra over, understreker myndighetene. Onsdag ettermiddag var det registrert 71 skog- og buskbranner i delstaten New South Wales, og 29 av dem var uten kontroll.

Myndighetene ber folk fortsatt være på vakt og evakuere dersom flammene kommer for nærme.

Men i Blue Mountains-området utenfor Sydney, der det bor 75.000 mennesker og der tre store branner har herjet i flere dager, kunne den lokale brann- og redningstjenesten opplyse at situasjonen hadde bedret seg. I hvert fall inntil videre.

– Folk kan få vende tilbake til hjemmene sine senere på onsdag, opplyser brannsjef Shane Fitzsimmons. Han understreker samtidig at faren absolutt ikke er over og at skogbrannene godt kan blusse opp igjen.

En av brannene, som har svidd av et 500 kvadratkilometer stort område i Blue Mountains, ble startet av soldater som trente med eksplosiver, opplyser en talsmann for det brannvesenet.

Brannene er de verste i Australia på nesten 50 år. Hittil er 200 hus brent ned og mange flere har fått skader. Én person har mistet livet.