Israelsk klesmerke kritiseres for islamofobisk reklamefilm

Israelsk toppmodell fronter kampanje for sitt eget klesmerke og får knallhard kritikk for å spre islamofobisk propaganda.

Den israelske toppmodellen Bar Refaeli fronter sitt eget klesmerke, Hoodies, og beskyldes for å spre islamofobisk propaganda i sin nye kampanje.  

Foto: NTB Scanpix
Bar Refaeli foto: NTB Scanpix

Etter at den israelske modellen Bar Refaeli delte videoen for klesmerket Hoodies, som hun er deleier av på sosiale medier har det utløst et ras av sinte kommentarer.

Folk kaller den rasistisk og hevder Hoodies og Refaeli bidrar til fordommer og islamofobi, skriver Fox News.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Iran

Videoen starter med at kameraet zoomer inn på Refaelis øyne og ansikt som er dekket av en niqab og ordene «Er det Iran her, eller?» skrevet på hebraisk. Refaeli river så av seg niqaben og begynner å danse i et vestlig antrekk som består av magetopp og jeans mens slagordet «Freedom is basic» slår fast budskapet.

 

 «Er ikke frihet nettopp å kle deg som du vil?» skriver en kritiker på Twitter.

«Dette må være den mest rasistiske reklamen jeg har sett», skriver brukeren @fancydaisiesx.

 

«Dette er bare teit», skriver @Demodestcoverup, henvendt til Bar Refaeli selv.

 

 

Kampanjen for Hoodies har også planlagt å vise andre israelske kjendier som transseksuelle Stay Strashko, Hassidic TV-personlighet Melech Zilbershlag og den etiopisk.israelske modellen og realitystjernen Tahounia Ruvel melder Jerusalem Post.

Etter alle de negative reaksjonene ble reklamevideoen fort fjernet både fra Hoodies- og modellens private Instagram-konto, men ligger fortsatt ute på facebook.

Les også: The Weeknd raser mot H&M etter «rasistisk» reklame