Verden

Israeler funnet drept på Vestbredden

En 18 år gammel israelsk mann ble natt til torsdag funnet drept med stikkskader i nærheten av en bosetting på Vestbredden.

Det ble iverksatt en leteaksjon, etter at familiemedlemmer meldte ham savnet natt til torsdag. Mannen ble funnet drept ved en vei utenfor bosettingen Migdal Oz i 2.30-tiden samme natt.

Det israelske forsvaret omtaler mannen som en israelsk soldat, men talsperson Jonathan Conricus sier til AP at mannen var elev ved et før-militært jødisk seminarprogram. Han ble funnet drept ikke langt fra der han var elev. Han var verken i uniform eller bevæpnet da han ble angrepet.

Det israelske militæret sier at de foreløpig ser på drapet som en terrorhandling.

– Vi tror på dette tidspunktet at det er snakk om en terrorhandling, men det er for tidlig å si noe helt sikkert. Vi handler ut fra teorien om at det er en gruppe som drar rundt i området som gjennomførte angrepet, sier det israelske forsvarets talsperson Ronen Manelis til Haaretz.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Myndighetene tror at mannen ble angrepet, tatt med i en bil og dumpet der liket ble funnet. De ser også på om drapet kan ha vært et kidnappingsforsøk som har gått galt.

Ifølge EU-statistikk er 143 bosetninger etablert på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, som Israel okkuperte under seksdagerskrigen i 1967. Flere hundre tusen israelere bor i dag i bosetningene og utpostene, som FN har slått fast er ulovlige og krever tilbaketrekning fra.

Mer fra Dagsavisen