India: Tre tenåringsjenter voldtatt og brent levende på en uke

India rystes av groteske voldtekter og drap av mindreårige.

Av Jens Marius Sæther og NTB

En 16 år gammel jente døde etter at hun ble voldtatt og brent levende i sitt hjem i distriktet Sagar i den indiske delstaten Madhya Pradesh. Ifølge politiet tente gjerningsmannen på jenta etter at hun hadde sagt at hun skulle fortelle familien at han hadde voldtatt henne. 

Politiet uttalte på fredag at de har arrestert og tiltalt to menn. Ifølge politiet er en av dem søskenbarnet til jenta. Han skal ha informert gjerningsmannen om at hun var alene hjemme. Den hovedmistenkte er gift og har barn. 

Tredje jenta som blir tent på

To tenåringsjenter fra delstaten Jharkhand ble nylig voldtatt og tent på. En av dem døde, den andre er kritisk skadet og ligger på sykehus. Jenta som døde ble først voldtatt av to personer mens hun var i et bryllup i Jharkhand-delstaten.

Da foreldrene hennes sa fra til landsbyrådet, kom straffen: 100 sit-ups og 50.000 rupier, tilsvarende 6000 kroner, i bot.

– De to tiltalte julte opp foreldrene og skyndte seg til huset der de tente på jente med hjelp av medsammensvorne, uttalte den lokale politisjefen Ashrok Ram til AFP.

Les også: Voldtok jente (16) – ble dømt til 100 sit-ups

Rystet av voldtekter

India har de siste årene blitt rystet av en rekke brutale massevoldtekter og voldtekter av mindreårige, noe som har vakt stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet og ført til debatt om kvinners rettigheter i landet.

For to uker siden døde en seks år gammel jente som i forrige måned ble funnet bevisstløs på en skole i delstaten Odisha. Jenta var voldtatt, hadde hodeskader og kvelemerker, og en 23-åring er pågrepet, mistenkt i saken.

En annen sak som har utløst raseri og en rekke demonstrasjoner, er voldtekten og drapet av en åtte år gammel jente som ble dopet ned og holdt fanget i et tempel i en uke. Hun ble mishandlet og voldtatt før hun til slutt ble kvalt.

Les også:  Rystes av barnevoldtekter

India har nylig vedtatt strengere strafferammer for seksuelle overgrep mot barn, deriblant dødsstraff for dem som blir kjent skyldige i å ha voldtatt jenter under tolv år.

I 2016 ble det anmeldt 40.000 voldtekter i India, men det reelle antallet antas å være langt høyere.