Hva er status i Iowa når USA-valget starter? Få svaret i ny podkast her

Er det Sanders eller Biden som har best sjanser, hvordan har riksrettsprosessen mot Trump ødelagt for valgkampinnspurten og kan vi egentlig stole på målingene?

Dette får du svar på når du sjekker ut podkasten «2020» som nettstedet amerikanskpolitikk.no lager i samarbeid med Dagsavisen. 

Podkasten finner du her.

Startskuddet for prosessen med å velge Demokratenes presidentkandidat er nå endelig gått i Iowa. Valglokalene åpner klokka 19 lokal tid (klokka 2 norsk tid) skal velgerne i Iowa delta på de såkalte folkemøtene («caucus») som valgene i Iowa kalles. 

Les mer om blant annet «caucus» her: Slik foregår USA-valget

Redaktør Are Tågvold Flaten i amerikanskpolitikk.no er i Iowa og har deltatt på kandidatenes innspurten i valgkampen de siste dagene. Han skal også delta på folkemøtene i dag.

Resultatene fra Iowa vil bli klare tidlig tirsdag morgen norsk tid. Tirsdag morgen vil Flaten og resten av gjengen bak podkasten «2020» være klare med analyser og forklaringer av nattens hendelser i en helt fersk podkast her på dagsavisen.no.  

Nettstedet amerikanskpolitikk.no er uavhengig og partipolitisk nøytralt og gjengen bak jobber for å gi en faktabasert og balansert dekning av amerikansk politikk. De som lager podkasten «2020» er redaktør Are Tågvold Flaten, kommentator Vårin Alme og kommentator Henrik Østensen Heldahl.