Hun er USAs eneste kvinne med tre Michelin-stjerner. Nå slutter superkokken å servere kjøtt

Jeg gjør ikke dette for gjestene. Jeg gjør det for miljøet, forteller stjernekokken til CNN.

Hun har blitt kåret til verdens beste kvinnelige kokk. Ifjor ble Dominique Crenn den første kvinnelige kokken i USA som ble tildelt tre stjerner i Michelin-guiden. Nå utvider hun sin restaurantgruppe og slutter helt med kjøtt, av hensyn til miljøet.

– Selv er jeg verken vegetarianer eller pescitarianer, men jeg er bevisst. Og jeg vet at måten vi idag skaffer kjøtt på, er ikke bra. Det dreper oss og det dreper planeten, sier Dominique Crenn til CNN.

Les også: Ny topprestaurant i Oslo: Stjerneglans over Stallen

 – Denne beslutningen tar jeg ikke ut fra hva gjestene mine ønsker. Beslutningen er tatt ut fra hva som er det beste for kloden.

Hennes to restauranter i San Fransisco - Petit Crenn og Atelier Crenn - har begge vært kjøttfrie de siste to årene. Neste år åpner hun Boutique Crenn, som blir hel-vegetarisk.

– Kjøtt er komplisert. Vi må tenke på økosystemet vårt, og ikke ødelegge det for andres umiddelbare tilfredsstillelse og krav, sier Dominique Crenn til CNN.

I Oslo åpnet nylig Silk Road, byens første hel-veganske gourmetrestaurant.

Les også: Lan Marie Berg - «Pølser er politikk»