Her ble BLM-demonstranter tåregasset for Trumps bibelstunt. Nå er stedet omdøpt for å ære dem

Plassen utenfor Det hvite hus døpes om til Black Lives Matter Plaza

Området foran Det hvite hus som ble ryddet for demonstranter tidligere i uka, heter nå Black Lives Matter Plaza, opplyser ordføreren i USAs hovedstad.

Les også: Den hvite mannen skjøt en svart tenåring, men ble ikke dømt. Våpenet han brukte solgte han for flere millioner (D+)

Aktivister og ansatte i Washington D.C. malte fredag navnet på den antirasistiske protestbevegelsen på bakken. De enorme lysegule bokstavene strekker seg over to kvartaler i gata som fører fram til presidentboligen.

Teksten fortsetter under bildet. Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

– Delen av 16th street foran Det hvite hus er nå offisielt Black Lives Matter Plaza, tvitrer ordfører Mureil Bowser sammen med en video av byansatte som setter opp et skilt med navnet.

Mandag fikk Donald Trump føderale styrker til å fjerne demonstranter ved bruk av blant annet tåregass, slik at han selv kunne gå gjennom en park til en kirke for å holde opp en bibel mens han lot seg fotografere.

Les også: Trump kaller fredelige demonstranter «terrorister»

Donald Trump fikk det føderale politiet til å tåregasse demonstranter slik at han kunne posere med Bibelen - holdt bak fram og opp ned - foran en kirke mandag denne uka.
Foto: NTB Scanpix