Verden

Her avsløres meglernes falske triks – det kostet dem jobben

Eiendomsmeglerne i København sa de hadde flere interessante kjøpere på visning, men overvåkningsbildene viste noe helt annet. Nå har meglerne fått sparken.

Av Magnus Fossen - ABC Nyheter

Det var danske TV2 som først omtalte den spesielle hendelsen til paret Anders Peter Yde Amsnæs og kona Ditte. De hadde leid inn eiendomsmeglere fra Danbolig til å selge deres 110 kvadratmeter store rekkehus på Amager i København, men selv om meglerne hevdet de hadde flere interesserte kjøpere til huset, var det noe som skurret.

Se overvåkningsbildene her

Tre «visninger» - samme tilbakemelding

De to eiendomsmeglerne hadde ifølge paret arrangert tre visninger til fire potensielle kjøpere mens de selv var bortreiste i vinterferien. Tilbakemeldingen etter visningene var klare; De var alle interesserte, men de mente alle at prisen var litt for høy. Boligen lå ute til en salgspris på 4.995.000 danske kroner, tilsvarende cirka 6.5 millioner norske kroner.

Les også: Hva med et gårdsbruk på Oslo øst? For 29 millioner kan det bli ditt

Eiendomsmeglerne hadde også lagt igjen flere skotrekk ved inngangen som skulle tilsi at det hadde vært visninger der. Men da Ditte senere observerte megleren alene i boligen på et tidspunkt det skulle vært enda en visning, ante hun ugler i mosen. Spesielt da hun ringte megleren som fortalte at visningen hadde gått veldig bra.

– De var svært detaljerte om samtalene de hadde hatt med kjøperne så vi var jo ikke i tvil om at det hadde vært visninger her, sier Ditte Amsnæs til TV 2 Nyhederne. Hun jobber til daglig i København Politi.

Les også: Ble sammen med eiendomsmilliardær - fikk sparken som megler

Overvåkningsbilder avslørte svindel

Da sjekket paret overvåkningskameraet fra stuen og innså at de hadde blitt holdt for narr. Det hadde slettes ikke vært noen på visning i boligen.

– Vi er sjokkerte og sinte og opphever selvfølgelig samarbeidet med øyeblikkelig virkning og har orientert ledelsen i Danbolig avdeling Niels Hald, skrev Anders Peter Yde Amsnæs i en åpen melding på Facebook lørdag og har lagt ved videoen du kan se øverst i saken. Han spekulerer i at taktikken er å få selger til å senke prisen slik at boligen lettere selges uten at megler trenger å bruke for mye energi på salget.

Mistet jobben

Til danske TV2 svarer direktør i Danbolig, Torben Hald mandag at de to eiendomsmeglerne nå er avskjediget etter at saken ble omtalt i flere danske medier.

– Dette er absolutt ikke firmaets politikk. Det er fullstendig uakseptabelt at våre medarbeidere har gjort noe slikt, skriver han i en epost til mediet.

Paret fikk tilbudt to flasker vin og et gavekort på en middag av Danbolig som plaster på såret. Ifølge Ekstra Bladet har de takket nei til tilbudet.

Saken ble først publisert hos ABC Nyheter

Mer fra Dagsavisen