Graftieaux mener familien bør anerkjennes som kongelige

73 år gamle Francois Graftieaux hevder faren Pierre-Edouard ble offer for «en av de største kongelige sexskandalene noensinne». Nå saksøker han Buckingham Palace.

Det skriver den engelske tabloidavisen The Mirror.

73-åringen saksøker Buckingham Palace. Han hevder at hans bestemor hadde en affære med Kong Edvard VIII av Storbritannia. Graftieaux, som to ganger har bedt om en DNA-prøve fra dronning Elizabeth II uten suksess, sier hans familie ble urettmessig fjernet fra arverekken tidlig på 1900-tallet.

Han hevder altså at faren, Pierre-Edouard, ble født som følge av en affære mellom den daværende prinsen av Wales og hans bestemor, Marie-Leonie Graftieaux, en fransk syerske. Men 73-åringen sier at faren aldri kom til tronen etter at kongen abdiserte, dette fordi han ble presset av kongefamilien og den britiske regjeringen.

Les også: Prins Harry og Meghan dropper privatfly og velger rutefly etter klimakjeft

Francois Graftieaux tror nå et sivilt søksmål mot Buckingham Palace, kongefamiliens hovedresidens siden dronning Victorias tronbestigelse i 1837, kan gi familien hans anerkjennelsen han mener den fortjener. Ifølge The Mirror ønsker ikke 73-åringen kompensasjon, men vil i stedet at historiebøkene skal skrives om slik at de reflekterer hans families plass i den britiske arverekken.

Francois Graftereaux. Skjermdump: The Mirror

– På 1900-tallet ble den ekte arverekken skjult for å blokkere Graftieaux-familiens plass i historien. Jeg og min far ville ikke hatt direkte krav på tronen, men vi ville i det minste ha blitt adelige. Jeg kommer til å gjøre det som må til for å beskytte vår arv, og ønsker å belyse en av de største kongelige sexskandalene noensinne, sier 73-åringen, ifølge avisen.

Buckingham Palace ønsker ikke å kommentere saken overfor The Mirror.

Les også: – Charles vil bli en god konge for sitt land