Verden

Gjennombrudd for høytflyvende, britisk selskap

Muligheten for å ta en flyvende, elektrisk taxi er trolig ikke så langt unna som du kanskje skulle tro, skriver CNN.

Vertical Aerospace har fått et gjennombrudd med utviklingen av en elektrisk taxi, skriver CNN. Selskapet gjennomførte en testflyging med sitt ubemannede testfartøy i juni i år. Prototypen på 750 kilo ble designet, bygget og flydd i løpet av en periode på bare 12 måneder.

Selskapet ønsker å ta Uber til skyene ved å bruke en flåte av flyvende privatfartøy.

An image handed out on behalf of Vertical Aerospace shows its prototype of a flying taxi during a demonstration at Costwold Airport, near Kemble, Britain, June 6, 2018. GF Williams/Milltown Partners, handout via Reuters FOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Prototype fra Vertical Aerospace. Foto: NTB scanpix

Les også: – Vi vil se en enda mer aggressiv Donald Trump (DA+)

Frihet

– Enkelte eksperter hevder at det kan la seg gjøre å få flyvende taxier i løpet av tre til fire år. Prisen er derimot et annet spørsmål, poengterer CNN.

Vertical Aerospace-stifter Stephen Fitzpatrick, som også er direktør i selskapet, har store ambisjoner for prosjektet. Selskapet har benyttet seg av metoder fra formel 1 i utviklingen av fartøyene.

– Vi ønsker å gi folk friheten til å fly direkte fra sitt eget nabolag og helt fram til dit de skal, sier Fitzpatrick.

Les også: Fråtset i burger og pizza for å slippe militærtjeneste

Uber-håp

Flyvende taxier har vært på planleggingsstadiet i årevis, med Uber som en pådriver. Visjonen til Vertical Aerospace er at kundene skal kunne bestille flytaxien med en app, for så å ta seg til nærmeste avgangssted.

Uber ønsker å lansere tjenesten i tre byer i 2023, med første testflyging allerede i 2020, skriver CNN.

– Dette er et ambisiøst mål, men vi ønsker å strebe etter det beste, sier Eric Allisson i Uber.

Mer fra Dagsavisen