Frankrike avlyser alkoholfri måned

Vinlobbyen presset myndighetene til å kutte «hvit januar».

Den franske regjeringen ville få folk til å holde seg unna alkohol i hele januar, men nå er kampanjen stanset etter press fra vinlobbyen.

Den franske regjeringen har avlyst kampanjen i all stillhet. Det skal ha skjedd fordi landets vinlobby ikke var spesielt begeistret for ideen.

Ifølge kilder i landets bevegelse mot alkoholavhengighet hadde regjeringen planer om å oppfordre folk til å gjøre januar til en «hvit» måned.

Helseminister Agnes Buzyn har offentlig erkjent at det ikke er noen planer om en «hvit januar» i 2020 ettersom regjeringen først skal diskutere sin innsats mot alkoholmisbruk i februar.

I Frankrike er en større andel av innbyggerne avhengige av alkohol enn i andre rike land. Landet ligger på tredjeplass når det gjelder alkoholkonsum per innbygger, ifølge en ny rapport fra OECD.

– Det er blitt truffet beslutninger i kulissene som får en til å undre seg, sier Nathalie Latour fra franske avholdsforbundet. Ifølge Latour var det allerede utarbeidet budsjetter for kampanjen da den ble avlyst.

(NTB)