Verden

Forhandlinger utsatt

SØR-SUDAN: De direkte forhandlingene om en våpenhvile i Sør-Sudan er utsatt inntil videre, ifølge begge parter i konflikten. Det gjør at håpet om en våpenhvile svinner.

Representanter for både president Salva Kiir og tidligere visepresident Riek Machar, som nå kjemper mot Kiir, er i Etiopias hovedstad Addis Abeba for å forsøke å diskutere seg fram til en våpenhvile.

Men lørdag morgen opplyste både den sørsudanske informasjonsministeren Michael Makuei og talsmann for opprørerne, Yohanis Musa Pouk, at partene ikke kom til å møte hverandre lørdag før begge sider hadde drøftet og godkjent dagsorden for forhandlingene.

Venter på veien videre

Forhandlingene skulle opprinnelig ha startet torsdag, men har deretter blitt utsatt flere ganger.

Makuei bekrefter imidlertid at lederne for forhandlingsdelegasjonene møtte hverandre ansikt til ansikt en kort stund fredag, men at hovedforhandlingene ennå ikke har kommet i gang.

– De har møtt hverandre, og nå venter de på å høre fra forhandlerne hva som blir veien videre, sa Makuei lørdag.

– Forhandlingslederne må først bli enige om agendaene. Det skjer kanskje i morgen eller overimorgen, sa han videre.

Tusener drept

Frykten er stor for at det vil bryte ut borgerkrig i Sør-Sudan, der Riek Machar og hans tilhengere har utfordret president Salva Kiir om makten.

Maktkampen har utviklet seg til en voldelig etnisk konflikt, og flere tusen mennesker er drept og over 200.000 er drevet på flukt de siste ukene.

Mer fra Dagsavisen