7. juni håndhilste den nyutnevnte amerikanske ambassadøren i Libya, Christopher Stevens (t.v) på det Nasjonale overgangsrådets leder Mustafa Abdel Jali.

Fordømmer drap på diplomater

USA, Norge og flere land fordømmer angrepet der USAs ambassadør J. Christopher Stevens (t.v) ble drept.

– Norge fordømmer på det sterkeste angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi og drapene på diplomater og sivile. Ingenting kan forsvare slike voldshandlinger, og vi vil ta dette opp med libyske myndigheter, sier Støre til NTB.

– Det er et viktig prinsipp at vertslandet har det fulle og hele ansvaret for sikkerheten ved ambassader, og vi forventer at libyske myndigheter gjennomfører tiltak for å ivareta dette ansvaret på en skikkelig måte.

Det hvite hus har også kommet med en kort kommentar om angrepet:

- Jeg fordømmer på det sterkeste det uhørte angrepet på vår diplomatstasjon i Benghazi. Ambassadør Stevens var en modig og eksemplarisk representant for USA, sier president Barack Obama.

- Jeg er grunnleggende takknemlig for hans tjeneste for min administrasjon og er svært trist for dette tapet. Arven hans vil leve videre hvor enn mennesker strekker seg etter frihet og rettferdighet, sier den amerikanske presidenten.

USAs ambassadør J. Christopher Stevens og tre andre amerikanske diplomater ble drept da libyske militssoldater angrep konsulatet med raketter og skytevåpen tirsdag kveld.

Angrepet var angivelig en protest mot en amerikansk film som framstiller islam som kreft.

Ambassadøren var på besøk ved konsulatet.