Verden

Flere skip til unnsetning for å redde ferje i brann

Redningsforholdene er vanskelige for fartøyene som strømmer til for å delta i redningsarbeidet ved den italienske ferja som begynte å brenne utenfor Korfu søndag. Ingen nordmenn skal være blant de over 400 menneskene om bord.

Italienske myndigheter har nå ansvaret for redningsarbeidet, sier den greske forsvarsministeren Nikos Dendias. Redningsmannskapet møter regnvær og vindkast på rundt 28 meter per sekund under arbeidet.

Det ble tidligere meldt om at sju fartøyer deltok i arbeidet, og at om lag 55 passasjerer er fraktet til et av skipene, mens 150 befinner seg i livbåter. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold, men greske myndigheter uttaler at 268 av passasjerene på den brennende ferja er grekere, mens besetningen består av ytterligere 34 grekere og 22 italienere. Totalt 478 mennesker skal ha befunnet seg i ferja da den begynte å brenne, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Sikten er dårlig, og tøffe værforhold hindrer kystvakten, cruiseskip og lastebåter å nærme seg ferja. Redningsaksjonen er en av de vanskeligste vi har opplevd, sier Miltiades Varvisioti, lederen for de greske skipsfartsmyndighetene.

Passasjerer på dekk

200 kjøretøy var også om bord på ferja Norman Atlantic, ifølge den greske kystvakten. Brannen oppsto på ferjas bildekk like før klokken 6 lokal tid, og spredde seg raskt. Mange passasjerer skal ha hoppet i sjøen for å redde livet.

– Det er mye svart røyk på den ene siden av skipet. Den nederste delen står i brann. Flere av passasjerene har kommet seg opp på dekk, og flere båter har kommet oss til unnsetning. Uværet gjør det vanskelig for dem å nå oss, sier en passasjer til den private TV-stasjonen Mega søndag morgen.

– Ingen nordmenn

Det er ikke meldt om nordmenn om bord på ferja, opplyser pressevakt Rune Bjåstad til NTB.

– Gresk UD har mottatt passasjerlistene for Norman Atlantic. En første lesning indikerer ikke at det er norske borgere om bord, sier Bjåstad til NTB.

UD bekrefter at redningsarbeidet ledes av italienske myndigheter på grunn av skipets beliggenhet. Greske ressurser bistår i arbeidet.

Ferja Norman Atlantic var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona. (NTB)

Mer fra Dagsavisen