Fire politifolk truffet av skudd under opptøyer i St. Louis

Fire politibetjenter er truffet av skudd under opptøyer i St. Louis, opplyser politiet. Det er uklart hvem som avfyrte skuddene.

Skytingen skjedde etter at fredelige demonstrasjoner mandag kveld utartet i opptøyer. Enkelte demonstranter knuste vinduer og begynte å plyndre butikker, samtidig som det ble meldt om flere branner i sentrum av byen.

Tidlig tirsdag morgen tvitret politiet at politifolkene var brakt til sykehus, og at de antakeligvis ikke er livstruende skadd.

St. Louis ligger i den amerikanske delstaten Missouri.

Les ogspå: Les også: Guvernør om Trump: – Bruker sine høyeste fullmakter som president i et desperat forsøk på å skjule sin udugelighet

Politibetjent skutt i Las Vegas

En politibetjent er skutt i Las Vegas i forbindelse med uroen i en rekke amerikanske byer.

Tilstanden til politibetjenten er ikke kjent. Politibetjenten ble skutt natt til tirsdag i nærheten av området kjent som The Strip i Las Vegas. Byen ligger i delstaten Nevada sørvest i USA.

En annen politibetjent var involvert i skyting i samme området, ifølge politiet i byen.

Det var demonstrasjoner i området mandag mot politivold, i kjølvannet av at afroamerikaneren George Floyd døde under en brutal pågripelse i Minneapolis forrige mandag.

Politifolk påkjørt av bil

Et kjøretøy kjørte inn i en gruppe politifolk mandag kveld i Buffalo i New York. Minst to betjenter ble skadd i hendelsen.

Video av hendelsen viser en SUV som kjører fort gjennom et kryss like etter at politiet har pågrepet en mann i forbindelse med demonstrasjoner i byen.

Politifolkene forsøker å løpe unna bilen, men flere blir truffet. De er fraktet til legevakt og tilstanden skal være stabil.