Filmfestivalen i Cannes gir husly til hjemløse

På få dager har tilbudet rukket å bli populært, forteller en ansatt ved rådhuset i Cannes.

Forrige uke ble det kjent at den populære filmfestivalen i Cannes, som egentlig skulle gått av stabelen i mai, blir utsatt på grunn av koronakrisen.

Det eksklusive kongresspalasset Palais des Festival, som vanligvis gjester verdensberømte filmstjerner fra fjern og nær, står dermed tomt frem til slutten av juni.

Nå har filmfestivalen bestemt seg for å pakke bort de røde løperne og åpne dørene for byens hjemløse. På få dager har tilbudet rukket å bli populært, forteller en ansatt ved rådhuset i Cannes. 

– Vi har mellom 50 og 70 gjester her hver natt, sier Dominique Aude-Lasset til nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Hyttekrig og hostebot: En eksplosjon av nye koronaord (DA+)

Hjemløse

Åtte dager er gått siden Frankrikes president, Emmanuel Macron, ba landets 67 millioner innbyggere om å holde seg hjemme for å unngå smitte og spredning av koronaviruset. Det har skapt nye utfordringer for Frankrikes rundt 12.000 hjemløse, som ikke har samme muligheten til å beskytte seg mot smitte som andre.

Også på kongressenteret i Cannes har man sett seg nødt til å ta visse forholdsregler: alle som skal overnatte her, får først målt temperaturen ved inngangsdøren. Deretter får de utdelt mat, et såpestykke og en sengeplass. Senteret har også flere kennelplasser. 

– Vi vet at hunder betyr mye for folk som bor på gaten, sier Aude-Lasset til Reuters

Samleside: Alt du trenger å vite om korona