Fikk ikke lov til å bruke Trump-caps av lærerne – går til sak

En skoleelev i California ble nektet å bruke en «Make America Great Again»-caps. Nå trekker hun skoledistriktet for retten.

Maddie Mueller, elev ved Clovis North high school I Fresno i California, fikk ikke lov til å bruke «Maga»-caps av lærerne på skolen. Eleven mener hun har en grunnlovfestet rett til å kunne bruke capsen, og har derfor valgt å saksøke skoledistriktet.

– Hvordan kan det være upassende å være patriot? Hvordan kan det være upassende å vise at man er stolt over landet sitt, sier hun, ifølge The Guardian.

Clovis North-ledelsen peker på at enkelte antrekk og logoer ikke er en del av kleskoden ved skolen. Mueller rister på hodet av dette.

Les også: Gigantkjede dropper sports-hijab etter trusler

– Så vidt meg bekjent, er ikke Trump en logo. Det er et etternavn. Det er presidenten vår, sier hun.

Etter at søksmålet ble kjent, gjorde Mueller en opptreden på Fox News, der hun uttalte at skolen diskriminerer henne. Hun påstår blant annet at elever som gikk med Obama-skjorter og LGBTQ-flagg ikke ble nektet dette.

Kommunikasjonsleder Kelly Avants ved Clovis Unified skoledistrikt har uttalt til CBS at «skolens kleskode er til for at elevene skal føle seg trygge og fri for distraksjoner». Kleskoden slår fast at hatter og caps ikke er tillatt å bruke i klasserom og på skolens kontorer. Mange logoer er heller ikke tillatt, ifølge The Guardian, ei heller klær som «kan virke diskriminerende eller skremmende».

Les også: Sterke påstander om Trump i kongresshøring