Egypts president Abdel Fattah al-Sisi. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

Feil i loven kan forsinke valget i Egypt

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ber om at et nytt utkast til landets valglov skal være klar innen én måned. En feil i loven kan medføre at valget på nasjonalforsamling blir utsatt.

Forfatningsdomstolen i Egypt mener det er en paragraf i valgloven som er i strid med grunnloven.

Den egyptiske presidenten ber regjeringen gjøre det de kan for å unngå at valget, som etter planen skal starte 21. mars, blir forsinket.

– Presidenten har bedt regjeringen om å raskt gjøre nødvendige endringer i loven om valgprosessen, heter det i en uttalelse fra Sisis kontor søndag.

Egypt har vært uten nasjonalforsamling siden juni 2012, da militærrådet oppløste den lovgivende forsamlingen. Valget skal etter planen bli avviklet puljevis fra 21. mars til 7. mai.

Valget blir landets første etter at Mohamed Mursi, Egypts første folkevalgte president, ble avsatt av hærsjef Abdel Fattah al-Sisi i juli 2013. Sisi er i dag president i Egypt.

Egyptiske ledere sier valget viser at landet er på vei mot demokrati, men kritikere mener det ikke vil bli et reelt valg ettersom Mursi sitter fengslet.

Da Sisi kom til makten, var det meningen at det skulle holdes valg på ny nasjonalforsamling i november i fjor, men det kom aldri noen dato. (NTB)