Verden

Fant råtnende lik av tigre, løver og pumaer i ødelagt fryser

Kriminell liga drev tigeroppdrett midt i Europa.

– Jeg har jobbet som inspektør i 25 år, men situasjonen der var virkelig grusom. Hvis du kan tenke deg: en gammel fryser uten elektrisitet, full av kjøtt og dyrelik, i en hage i to år. Helt ufattelig, sier den tsjekkiske miljøinspektøren Pavla Rihova, som ledet inspeksjonen på åstedet, til avisa The Guardian.

I et skur like ved siden av huset fant de en nylig drept tiger som var skutt i nakken, slik at skinn og pels skulle ta minst mulig skade. Ved siden av tigeren fant inspektørene en stor gryte som hadde blitt brukt til å koke forskjellige kroppsdeler fra dyret.

Les også: WWF: 60 prosent færre ville virveldyr siden 1970

Etterforsket kriminell liga i fem år

Raidet på den private eiendommen i Praha kom som følge av fem års etterforskning utført av tsjekkisk politi, tollmyndigheter og miljøinspektører, som sier de har rullet opp en organisert liga bestående av tsjekkiske og vietnamesiske kriminelle som dreper og tilbereder rovdyrene til det ulovlige markedet for tradisjonell kinesisk medisin.

Tjenestemenn over hele Europa er i ferd med å innse at ulovlig tigeroppdrett ikke bare er et problem i Sørøst-Asia, men at det skjer også midt i hjertet av EU, skriver The Guardian.

I tillegg til levninger av tigere, har tjenestemenn funnet ferdige produkter som «tigervin» og «tigerbuljong», som blant annet inneholder knokler fra tigre, og som tilsynelatende stammer fra Tsjekkia.

Les også: Styrker kontroll av miljøkrim

Under 4.000 ville tigre igjen i verden

Tigre kan bli godt over 20 år gamle både i naturen og i fangenskap, mens tigrene som har blitt holdt fanget i Tsjekkia har blitt maks fem år gamle, skriver The Guardian.

Mens det er godt over sju milliarder mennesker i verden, er det nå bare rundt 3.890 ville tigre igjen, ifølge WWF. Det lever i dag flere tigre i fangenskap enn i det fri på verdensbasis.

Mer fra Dagsavisen