Få i USA ønsker gjenåpning av skoler

En ny meningsmåling viser at svært få amerikanere ønsker å gjenåpne grunnskolene som normalt til høsten. President Donald Trump vil derimot ha full gjenåpning.

Kun 1 av 10 amerikanere synes det er en god idé å gjenåpne barnehager og grunnskoler uten restriksjoner. Det viser en ny spørreundersøkelse fra Associated Press-NORC.

Flere mener munnbind og andre helsemessige sikkerhetstiltak bør være påbudt, om man skal gjenåpne skolene.

3 av 10 sier at undervisning i klasserom ikke burde være lov i det hele tatt.

Tallene er i strid med det president Donald Trump har hevdet siden han begynte å argumentere for full gjenåpning av skoler til høsten.

Trump sa onsdag at han ville ha vært komfortabel med å sende sine barn og barnebarn på skolen i høst, men få skoler har planer om å returnere til normal drift.

Mange av USAs største skoledistrikt har kunngjort at de vil ta i bruk virtuell undervisning, eller gjennomføre en hybridløsning med klasseromsundervisning et par ganger i uka.

Les også: Pompeo anklager WHO-sjefen for å være korrupt

California har flest smittetilfeller

Smitten forsetter å øke i USa, og California har nå gått forbi New York og er nå delstaten med flest koronasmittede i USA.

Økningen var på 12.807 smittede siste døgn, opplyste delstatsmyndighetene onsdag. California har dermed 413.576 påviste smittetilfeller, noe som er rundt 4.700 høyere enn New York.

New York har imidlertid fortsatt USAs høyeste koronarelaterte dødstall med 25.068 døde, men delstaten kan melde om en stor nedgang både i antall smittede og døde de siste to månedene.

I California registrerte helsemyndighetene 115 koronarelaterte dødsfall siste døgn, noe som bringer det totale antallet til 7.870 dødsfall.

Les også: WHO-sjefforsker: Koronavaksine kan være i boks neste sommer