Drapsdømt mann tiltalt for å kutte hodet av medfange i USA

En drapsdømt mann i USA er tiltalt for å ha drept og partert en annen drapsdømt mann han delte celle med i et fengsel i California.

Myndighetene omtaler fengselsdrapet som usedvanlig sadistisk. 31 år gamle Jaime Osuna nekter for å ha drept 44 år gamle Luis Romero og for å ha kuttet av ham flere kroppsdeler, inkludert hodet.

Det er uklart hvor mye av parteringen som skjedde mens Romero fortsatt var i live, men statsadvokat Phil Ebsenshade skriver i en epost at det «vi tror offeret var ved bevissthet i hvert fall deler av tiden».

Osuna erklærte seg ikke skyldig da han møtte i retten torsdag. Flere av omstendigheten gjør at han risikerer dødsstraff. Tiltalen mot ham omfatter også tortur og ulovlig våpenbesittelse. Ifølge tiltalen handlet han «med intensjon om å forårsake ondsinnet og ekstrem smerte og lidelse med et formål om hevn, utpressing, overtalelse og sadisme».

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

California dømmer fortsatt folk til døden, men ingen har blitt henrettet i delstaten siden 2006. For en drøy måned siden ga guvernør Gavin Newsom ordre om å stanse alle planlagte henrettelser og demontere utstyret som brukes til å ta livet av dødsdømte fanger.

– Dødsstraff er uforenlig med våre grunnleggende verdier og strider mot hva det vil si å være fra California. Å drepe noen med et forsett er galt. Som guvernør vil jeg ikke ha oppsyn med at noen blir henrettet, sa Newsom om sin beslutning.

I dag sitter over 700 dødsdømte fanger i fengsel i California.