Donald Trump vil ha slutt på fødselsturisme til USA – skjerper visumreglene for gravide

President Donald Trump vil ha slutt på det som omtales som fødselsturisme og skjerper visumreglene for gravide kvinner.

–  Loven vil bidra til å hindre industrien som bedriver fødselsturisme fra å profittere på å selge amerikanske statsborgerskap som en vare, noen ganger gjennom kriminelle handlinger, heter det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartmentet, skriver USA Today.

Alle som blir født i USA, har krav på amerikansk statsborgerskap, noe Trump mener blir utnyttet av gravide kvinner som utelukkende kommer for å føde, skriver NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Smutthull

– Ved å stenge dette gapende smutthullet, kan vi få bukt med dette omfattende misbruket og beskytte USA mot den nasjonale sikkerhetsrisiko det innebærer, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

Med de nye reglene vil det være opp til USAs konsulater å avgjøre hvilke motiver gravide kvinner har for å søke visum til USA. Hvordan dette skal skje, er høyst uklart ettersom konsulatansatte ikke har anledning til å spørre visumsøkere om de er gravide eller om de planlegger å bli det.

Les også: Se video: Munnhuggeri da Emmanuel Macron kastet ut israelske sikkerhetsfolk

Medisinsk behandling

Gravide som søker visum for å få medisinsk behandling i USA, skal imidlertid behandles på lik linje med alle andre visumsøkere, vel å merke dersom de kan dokumentere at de har nok penger til å betale for behandling og opphold, heter det.

De nye visumreglene trer i kraft alt fredag, opplyser Det hvite hus.

Lest denne?: Hillary Clinton: – Ingen liker Bernie Sanders