Donald Trump vil ha negativ rente

«USA skal alltid betale den laveste renten», skrev han videre på Twitter.

 

I dag er Donald Trump frampå og mener den amerikanske sentralbanken «bør kutte renten til null, eller mindre». «For da skal vi begynne å reforhandle våre lån», fortsatte han og foreslo samtidig å forlenge lånene.

Ifølge eksperter er det ikke slik det fungerer. USA vil ikke reforhandle sin gjeld, derimot vil de spare penger på framtidige lån, skriver CNN.

Selv ikke under finanskrisen i 2008 kuttet USA renten til minus,altså en negativ rente.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Milliarder

Ifølge tall fra Institute of International Finance vil et kutt i renten på 1% kutte den amerikanske føderale rentebyrden med 20 til 25 milliarder dollar i året.

«USA skal alltid betale den laveste renten», skrev han videre på Twitter:

Trump har lenge ønsket seg lavere rente og har ved flere anledninger bedt sentralbanksjef Jerome Powell om å kutte renten ved flere anledninger.

Et kutt på minst 1 prosentpoeng «i løpet av et ganske kort tidsrom» vil gjøre den amerikanske økonomien enda bedre. Et slikt kutt vil også bedre verdensøkonomien «raskt og i høy grad», mente Donald Trump i august.

Les også: Møtes igjen til debatt: Biden fortsatt favoritt (DA+)

Valg

I august skrev Trump i to Twitter-meldinger at USAs økonomi er sterk, «til tross for den forferdelige mangelen på visjon av Jay Powell og sentralbanken», skrev NTB.

Trump skrev også at Demokratene har et ønske om å prøve å bidra til å forverre økonomien i forkant av neste års presidentvalg.

Dagens rentekrav sees på av flere i sammenheng med en stadig mer hektisk valgkamp der altså Trump stiller til gjenvalg og må ta ansvaret for hvordan USAs økonomi går for tiden. 

Les også: Trump sier han ga John Bolton sparken. Bolton hevder han selv sa opp