Donald Trump har nå signert ny presidentordre som blir kalt «muslimforbud» av menneskerettsorganisasjon.

Donald Trump tjente millioner på sitt Washington-hotell, etterforskes for mulig korrupsjon

Donald Trump selv tjente 350 millioner på hotellet i fjor og etterforskes samtidig for om betalinger, fra femmede makter, til hotellet er korrupsjon.

Presidentdatter Ivanka Trump tjente i fjor nesten 35 millioner kroner på sin eierandel i Donald Trumps hotell nær Det hvite hus i Washington DC.

Det er bare småpenger i forhold til hva pappa Donald Trump tjente på hotellet. Det hvite hus oppga i mai at Donald Trump i 2018 hadde en inntekt på 3,78 milliarder kroner, hvorav 350 millioner kroner kom fra hotellet.

Dette hotellet er flittig brukt av prominente statsledere på besøk i Washington og Det hvite hus, skriver washingtonian.

Les også: Trumps pressetalskvinne går av

Donald Trump etterforskes da også av påtalemyndighetene i Maryland og District of Columbia for brudd på loven om at ingen president kan motta godtgjørelse eller betaling fra fremmede makter. Dette for at det ikke skal oppstå mistanke om korupsjon eller betaling for tjenester. En rekke statsleder har altså bodd på hotellet og betalt for det, mens de besøkte Trump i Det hvite hus.

Ekteparet Ivanka Trump og Jared Kushner jobber begge for USAs president.
Foto: Stefan Rousseau/Pool Photo via AP / NTB scanpix
Jared og Ivanka. Foto: NTB Scanpix

Dokumentene som ble offentliggjort av Det hvite hus fredag, viser at Ivanka Trump samme år håvet inn minst 8,7 millioner kroner på vesker, sko og kjoler fra eget motemerke. Det er en nedgang på rundt 35 millioner fra 2017.

Hotellet måtte også trekke tilbake en rekke Trump-produkter preget med bilder av Det hvite hus.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Legger ned

Ivanka Trump sa i fjor at hun legger ned klesselskapet for å konsentrere seg om jobben som rådgiver i Det hvite hus.

Ektemannen Jared Kushner tjente i fjor flere millioner dollar på i boliger i New York. Han har en eierandel verdt minst 215 millioner kroner i eiendomsselskapet Cadre, viser dokumentene. Til sammen tjente Ivanka og mannen Jared et sted mellom 28,8 millioner og 135 millioner dollar i 2018. Alt på andre jobber enn for Donald Trump i Det hvite hus, skriver Bloomberg. De skal være ulønnet i sine jobber for Donald Trump.

Enn så lenge har ikke tallene blitt godkjent av Det hvite hus.

Les også: Donald Trump erkjenner for første gang russisk innblanding i valget: – Russland hjalp meg å vinne